Mijn conceptie vond plaats in maart 1972 in Amsterdam. Mijn ouders zijn doorverwezen naar Leo Swaab door Coen van Emde Boas, seksuoloog en voorman van de NVSH. Dokter Swaab hield praktijk in de sjieke Apollobuurt in Amsterdam, aan de Velazquezstraat nummer 4.

Van Emde Boas en Swaab waren beiden voorlopers in hun vak. Van Emde Boas was de eerste hoogleraar seksuologie in Nederland, en Swaab was één van de eersten in Nederland die begin jaren vijftig kunstmatige inseminatie met donorzaad succesvol toepaste.

Geheimhouding was de norm. Niemand mocht weten van de onvruchtbaarheid van de man en niemand mocht ooit het kind informeren. In een van zijn publicaties over KID schrijft Leo Swaab dat er in de jaren vijftig en zestig ongeveer 500 kindertjes geboren werden die verwekt waren in zijn praktijk. Hij heeft tot eind jaren ’70 praktijk gehouden en ik schat dus dat er ongeveer 750 ‘Swaab-kinderen’ zullen zijn.

De donor, mijn biologische vader, is in maart 1972 in deze praktijk aan de Velazquezstraat geweest om te doneren. Ik was een voltreffer, het was bij de eerste keer insemineren meteen raak!

Wil je meer lezen over Leo Swaab, klik dan hier.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact