Afgelopen juni was er een uitzending van Humberto Tan, waarin aandacht was voor het verhaal van donorkind Iris, die bij toeval haar biologische vader vond. Op dat moment had ik eigenlijk al jaren niets met mijn ‘donorkind-zijn’ gedaan. Na de inschrijving bij de DNA databank van Fiom was het spoor voor mij immers weer doodgelopen. Ik dekte het gegeven zorgvuldig toe. Maar niet zorgvuldig genoeg blijkbaar, want toen ik de aflevering zag was ik totaal van de kaart.

De volgende dag was ik nog zó verdrietig dat ik niet ben gaan werken, maar bij mijn lieve BFF Gerrit in de tuin ben gaan werken. Wroeten in de aarde. Letterlijk: aarden.

Het wonderlijke verhaal van Iris was, dat zij haar biologische vader vond via een geheime groep op Facebook, waar donorkinderen en donoren lid van kunnen worden. De geheime groep wordt beheerd door de Stichting Donorkind en via een persoonlijk bericht aan de stichting meldde ik me ook aan voor de geheime groep. Ik hinkte wel even op twee gedachten. Dit zou immers betekenen dat ik ‘het’ een plekje in mijn leven zou gaan geven. Ik zou het niet meer jaren kunnen negeren. Het zou er steeds zijn. Ik zou ermee aan de slag gaan…

Eind juni was ik bij een ontmoetingsdag van donorkinderen en donoren. Daar ontmoette ik onder anderen Ties, voorzitter van de stichting, en Monique, donorkind uit Veghel. Met haar en een paar andere meiden heb ik nu geregeld contact. Ik ben actief in de geheime groep (die dankzij alle media aandacht momenteel hard groeit!) en probeer wat vrijwilligerswerk voor de stichting te doen.

Ik kan maar één ding zeggen over lotgenotencontact: het werkt helend. In eerste instantie las ik alleen de verhalen van andere ‘kinderen’ (allemaal volwassen, maar als het om onze herkomst gaat blijven we ALTIJD kinderen!). Ik werd geraakt door hun ervaringen en vond herkenning. Geen enkel verhaal is identiek, maar uit ieder verhaal kon ik stukjes knippen en plakken, en zo mijn eigen verhaal maken. Wat een openbaring! Ik ben niet alleen. IK BEN NIET ALLEEN!!!

De betreffende uitzending van RTL Late Night is hier terug te kijken: ‘Iris_vond_bij_toeval_haar_donorvader’

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact

    %d bloggers liken dit: