Op deze plek breng ik verslag uit van wat je mijn ‘roadtrip’ zou kunnen noemen. Mijn zoektocht. Ik zoek continu naar aanknopingspunten en ga daar vervolgens mee aan de slag. Ik wil bijvoorbeeld graag begrijpen hoe er in de tijd dat ik ‘gemaakt’ werd tegen KID aangekeken werd, wat motieven van zaaddonoren zijn en waar ik nou mijn biologische vader moet zoeken? Appeltaart speelt in het onderzoeken van die aanknopingspunten een bijzondere rol. De symboliek achter deze appeltaart is, dat hij van mijn grootmoeder van moeder’s kant is. In die zin is dit recept een familietraditie van moeder’s kant. En ik zou in mijn zoektocht ook zo graag de tradities van vader’s kant kennen… Dat is een mooie gespreksopener als ik weer eens vanuit het niets iemand heb opgebeld met het verzoek eens met mij af te spreken om te praten…

Oma Dini’s appeltaart

Ingrediënten: 250 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram boter, 160 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, een citroen (rasp en sap), een losgeklopt ei, anderhalve kilo goudreinetten en veel kaneel.

Bereiding: maak deeg van meel, boter, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en ei. Schil anderhalve kilo appels, verdeel ze in kwarten en snij die kwarten weer in plakjes. Meng de appelschijfjes met wat schepjes suiker, het sap van de citroen en een enorme hoeveelheid kaneel. Doe het deeg als een platte plak in een vlaaivorm, zet de appelpartjes haaks op het deeg. Circa 50 minuten bakken op 180 graden.

Join the discussion 4 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Contact

%d bloggers liken dit: