‘Je papa is je vader niet’ is een prachtige documentaire van Frank Evenblij over zijn vriend Daan. Daan heeft twee lieve ouders en is verwekt met hulp van een anonieme donor.

Ik was ouder dan Daan toen ik het hoorde. ‘Ik ben niet je biologische vader’. Een moment, bij mama thuis, dat ik nooit zal vergeten en dat mijn wereld op zijn kop zette. Ik ben een week thuis gebleven van mijn werk, heb uren voor de spiegel gestaan. Mezelf minitieus bekeken: wie ben ik? Op wie lijk ik? Van wie heb ik die bobbeltjes in mijn nek, vetbultjes in mijn arm, de lijnen in mijn gezicht?

Ongeveer vijf jaar geleden zag ik deze documentaire en ik zag een sprookje! We hebben met veel plezier gefantaseerd wie dan MIJN biologische vader zou zijn.

Kijk hem hier: Je papa is je vader niet

Join the discussion 5 reacties

 • Elly schreef:

  hallo Ester,

  Ik heb 2 kinderen die allebei verwekt zijn via donorinseminatie in de praktijk van Dr. Swaab in Amsterdam. Destijds in A’dam Zuid.
  Ik heb net je verhaal gehoord in Spoorloos.
  Mijn kinderen zijn………een dochter geboren in 1974 en een zoon, geboren in 1979.
  Ze zijn beiden ingeschreven bij de fiom.

 • Elly schreef:

  Hallo Ester,

  Bedankt voor je snelle reactie.

  Het is aan hen om te beslissen of ze contact willen, maar ik zal deze website aan hen doorsturen.

 • Eveline schreef:

  Hallo Ester,

  Ik ben Eveline, de dochter van Elly die hiervoor heeft gereageerd. Ik heb net jouw verhaal gelezen en ik zit hier met tranen in mijn ogen achter het toetsenbord van mijn computer gewoon omdat dit zo herkenbaar is en daardoor echt binnenkomt.
  Vooral wat je hier beschrijft over hoe het voelde nadat je het te horen had gekregen, is alsof ik zelf dit stukje had kunnen schrijven. Die spiegel…..op dat moment ergens mijn beste vriend maar ook mijn grootste vijand want naar wie keek ik eigenlijk?
  Ik kom graag verder met je in contact want het is gewoon heel prettig om deze herkenning te kunnen delen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

  Contact