Als donorkind moet je soms creatief zijn om je doel te bereiken. Buiten de gebaande paden treden om oplossingen te bedenken voor je probleem. Ik weet niet wie mijn biologische vader is. Wie zou me kunnen helpen?

Het Nederlands Forensisch Instituut natuurlijk! Die hebben vier (!) DNA databanken en het zou wellicht helpen als ze mijn DNA door hun databanken zou halen? Daartoe stuurde ik hen de volgende mail:

Geachte mevrouw, meneer,
Gister kwam via de NOS het nieuws tot mij dat de vader van de vondeling in Den Haag gevonden is middels een match in een van uw databanken. Ik zie dat u er vier heeft en stel graag mijn DNA ter beschikking om te zien of mijn vader ook in een van uw databanken staat. Ik ben het kind van een zaaddonor (geboren 1972) en ik heb een bestand van 23andme met mijn DNA tot mijn beschikking. Ik hoor graag hoe ik dit met u kan delen, zodat wij wellicht ook mijn vader kunnen vinden!
Hartelijk dank voor uw reactie,
Ester de Lau

Ik kreeg natuurlijk een afwijzing, maar als je het mij vraagt wel een hele keurige:

Geachte mevrouw de Lau,
De DNA-databanken van het NFI mogen alleen voor het oplossen van misdrijven en identificatie van onbekende dode personen gebruikt worden en niet voor civiele doeleinden. Het achterlaten van een vondeling is een misdrijf en daarom mocht er gezocht worden in de Nederlandse DNA-databank voor strafzaken. Ik kan u dus helaas niet verder helpen maar ik hoop desondanks dat u er in zult slagen om uw biologische vader te vinden.
Vriendelijke groeten,
Nederlandse DNA-databank voor Strafzaken

Een andere interessante optie is wellicht het gebruik van gezichtsherkenningssoftware, zoals Facebook die ontwikkelt en gebruikt. Die software helpt ze om jou suggesties te doen wie er op de foto staan, als je een foto uploadt op Facebook. Dus heb ik vorige week Mark Zuckerberg (je weet wel, de CEO van Facebook) eens een berichtje via Messenger gestuurd:

Dear Mark, sorry for barging in like this, but I have an important question to ask. I was donor conceived in the 1970s and do not know who my biological father is. I am 43 years old now and have started a serious search this year. I am in four different DNA databases, am a member of several groups with DC people on Facebook, I write a blog for donor conception awareness (in Dutch: http://esterdelau.nl) and I was on national Dutch TV yesterday, asking for information on my donor father. What I would like to ask you, is if you could do anything for me, e.g. using your facial recognition software? You have such smart colleagues and great technologies at hand. Do you think you could run my pics through FB’s picture database to see who matches me in the Netherlands? Thanks so much to you or a colleague reading and responding to this message. I am really exploring ALL possibilities that could help me retrieve information about my heritage. Please let me know if you need more info. Thanks, Ester

Mark heeft helaas nog niet gereageerd…
Mocht jij nog ideeën hebben hoe ik mijn biologische vader kan vinden, laat het me alsjeblieft weten!
Spoorloos
Next Post

Join the discussion Een reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact