Veel donorkinderen zoeken familie m.b.v. hun DNA. Het regent momenteel matches tussen donorkinderen onderling en tussen donoren en donorkinderen. Niet via de traditionele KID DNA-databank van Fiom, maar via Family Tree DNA (FTDNA). Daar test je als donorkind voor een prikkie (stukken goedkoper dan bij Fiom!) en nog betrouwbaarder ook. Want Fiom heeft het toegegeven: het matchen van donorkinderen onderling is niet hun ding. Waar veel donorkinderen zich dus voor inschrijven bij Fiom, het vinden van broers en zussen, kan Fiom helemaal niet leveren. Tenzij ze de donor hebben. Dan heb je meer kans op succes met hun vaderschapstest. Want dat is het.

Met de Donor Detectives hebben we het falen van Fiom aan de kaak gesteld. Onder andere door mijn verhaal te vertellen bij Brandpunt, kwam aan het licht dat Fiom veel matches tussen donorkinderen mist. Nu nemen we met elkaar en met de Donor Detectives het heft in eigen handen. Als een door de overheid gefinancierde instantie het niet goed voor ons regelt, dan doen we dat toch zeker zelf!

Ben je donorkind of wil je donorkinderen helpen in hun zoektocht? Doe dan ook een DNA test. Idealiter de Family Finder van FTDNA, omdat we zo alle donorkinderen en helpers in één database hebben. Je kunt vervolgens gratis je ruwe data uploaden naar Myheritage en GEDmatch.

Er is bij FTDNA een kortingscode voor donorkinderen. Mail me als je die wilt kunnen gebruiken.

We hebben als Donor Detectives een belangrijk doel: we gaan de vaders van 40.000 donorkinderen vinden. Voor hen die dat willen. Omdat DNA ertoe doet.

Zus #2
Next Post

Join the discussion 4 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact