Ik heb nooit veel familie gehad. Mijn moeder kwam uit een klein gezin en omdat mijn ouders scheidden toen ik klein was, had ik daarna nauwelijks contact met de familie van mijn vader. Gelukkig wist ik al vroeg dat je je eigen familie kunt kiezen. Dat heb ik dan ook met liefde gedaan.

Maar nu heb ik er sinds kort een hele nieuwe familie bij! Met bloedband. Twee zussen die beiden getrouwd zijn en prachtige kinderen hebben. Omdat onze oudste zus in Amerika woont, waren we tot voor kort nog nooit met zijn allen bij elkaar. Maar nu is Nicole bij ons in Nederland op bezoek geweest en hebben we foto’s van ons drieën kunnen maken.

Het is bijzonder en gek tegelijk om op onze leeftijd (Nicole is 46, Saskia is 38 en ik ben 44) zussen te vinden. Samen gaan we op zoek naar gelijkenissen, proberen we (natuurlijk!) te achterhalen wat we nou van die donorvader hebben? Ik vind Saskia en Nicole meer op elkaar lijken dan op mij. Een vriendin van Nicole zei dat zij en ik ‘de flappy parts’ met elkaar delen en ik geloof wel dat dat klopt. Ik ben benieuwd wat jullie zien!

We zijn er zeker van dat we met meer zijn. Alleen weten onze andere broers en zussen waarschijnlijk nog niet dat ze donorkind zijn. Misschien zullen ze het nooit weten. Of wacht hen nog een verrassing die overduidelijk twee kanten heeft. Horen dat je donorkind bent is geen feestje. Ons als zussen hebben natuurlijk wel!

Wil je op de hoogte blijven van onze vorderingen bij het vinden van meer familie? Volg mijn blog en abonneer je hier.

 

Join the discussion Een reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact