Aan de donoren van de KID kinderen van Dr. L. I. Swaab,

Mijn vader, Dr. Leo Swaab heeft vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw veel echtparen geholpen met het vervullen van hun kinderwens door het toepassen van kunstmatige inseminatie met donorsperma (KID).

In die tijd was deze behandeling zeer controversieel, en het vervullen van de kinderwens kon alleen maar plaatsvinden nadat de ouders, de donoren en mijn vader geheimhouding hadden afgesproken.

Intussen heeft een deel van die kinderen ontdekt dat zij afstammen van een onbekende biologische vader en ik heb, op hun verzoek, met een aantal van hen gesproken. Het is duidelijk dat vroeger niet werd stil gestaan bij de latere mogelijke behoefte van KID-kinderen om hun biologische vader te kennen. Deze kinderen zijn nu volwassen en een aantal heeft mij de uiteenlopende redenen van hun zoektocht naar hun biologische vader toegelicht. Ik begrijp hun wens en ik heb sympathie voor hun zoektocht.

Omdat de tijden zijn veranderd, wil ik de donoren van toen vragen om de geheimhouding te heroverwegen in het belang van de KID kinderen. Als U deze stap zou overwegen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Ester de Lau via donorkind@esterdelau.nl. Zij staat open voor een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groeten,

Prof. Dr. Dick F. Swaab

Join the discussion 5 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact