Een van de dingen die ik graag wilde, was een mooi tijdsbeeld creëren van KID in de tijd dat ik gemaakt werd. Voor iedereen die in een vergelijkbare situatie zit. Als volwassene verrast (of overvallen?) door je afkomst. Of als ouder(s), door je ‘onmogelijke’ kinderwens door de dokter en de tijdgeest gedwongen een groot geheim te bewaren.

Ik heb in de afgelopen jaren aardig wat materiaal verzameld en probeerde dit voorjaar voor de tweede keer de redactie van het NTR programma Andere Tijden te verleiden om een aflevering te maken over de historie van donorconceptie. Zij maken immers mooie docu’s over zaken, waar we vroeg anders over dachten dan nu.

Dit keer had ik beet! Het werd een bijzonder weerzien met oude en nieuwe bekenden. Want je verhaal vertellen aan volslagen vreemden, met een camera op je snufferd, dat blijft een beetje gek. Maar met de redacteur had ik op school gezeten en de geluidsman had ook ooit de aflevering van Brandpunt over de Donor Detectives helpen maken.

Ook andere donorkinderen, een moeder en een donor werkten mee. Heel bijzonder dat dit document er nu is. Ik hoop dat het voor alle betrokkenen een fijne aflevering van Andere Tijd is.

Kijk de aflevering hier!

Join the discussion 2 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact