Dit is Gerard. Gerard is mijn biologische vader.

Ik vond hem na een lange zoektocht met DNA en stamboomonderzoek. De grootste stamboom die ik maakte was 4500 mensen groot. Gerard stond erin. Samen met zijn vrouw.

In februari had ik de hoogste DNA match tot nu toe te pakken. Gerda deelde 100 centimorgan met mij. Ik dacht even dat ik in de juiste tak zat met haar. Maar uit de DNA test van haar achterneef, bleek dat ik voor de gezamenlijke voorouder nog een generatie verder terug moest. De mogelijkheden waren weer eindeloos.

Ik wachtte op wederom een mooie match, maar dat duurde mijn dierbare zoekhulp Ivo (en mij ook wel een beetje) te lang. Dus gingen we op zoek naar levende nazaten van het Amsterdamse echtpaar Antonetta Korf (geboren in 1835) en Pieter de Vries (geboren in 1824). Zij hadden acht kinderen. Een van die kinderen was al uitgesloten na de match met Gerda. Zeven kinderen te gaan.

Binnen korte tijd vond ik drie mensen uit verschillende takken bereid om te testen. Allemaal lieve mensen die begrijpen dat het belangrijk is om te weten van wie je afstamt. Een van hen is mijn nieuwe grote broer Martijn.

Nu bijkomen. Ik maak me op voor een nieuwe ontdekkingsreis. Kun je gaan houden van iemand die je nooit ontmoet hebt en die al lang geleden is overleden?

Ik ben iedereen die mij in mijn zoektocht gesteund heeft eeuwig dankbaar.

Join the discussion 20 reacties

 • Ulgina schreef:

  Wauw Ester, eindeljk…… En wat een stormvloed van emoties weer…. ❤️. Heel veel succes met je nieuwe ontdekkingstocht….. Herkenbaar voor mij, ik zit er middenin. Kus van Ulgina ?

 • Remco schreef:

  Sprakeloos Ester…

  Wat een zoektocht. Wat een drive. Wat een vondst.

  Het zij jou – en jullie allen – ongelooflijk gegund. Wat fijn dat er kinderen terug te vinden zijn. Hoop dat zij Gerard de komende tijd kunnen schetsen. Alsof hij postuum meereist, los van tijd en ruimte. Alle goeds op die ontdekkingstocht!

  • Ester de Lau schreef:

   Lief, dank je wel! Ik heb een prachtig stel broers en zussen, het is een behoorlijke dolle trip dit!

  • Martijn schreef:

   Het is nu vier weken geleden dat jij via mij je biologische vader gevonden hebt. Voor mij was het een volledige verrassing dat mijn vader donor is geweest. Ik heb ontzettend veel bewondering voor je doorzettingsvermogen en ben blij dat je mij gevonden hebt.
   Veel liefs van je nieuwe broer
   Martijn

 • EJ schreef:

  Goed nieuws! Lijkt me een behoorlijke emotionele rollercoaster. Heb je o.a. via de WATO tool verschillende hypotheses gemaakt?

  • Ester de Lau schreef:

   Jazeker! We gebruiken de WATO tool in alle zoektochten. En ik heb onderweg ook nog het raadsel van anderen op mogen lossen, dat was echt leuk!

 • Maike schreef:

  Wauw Esther wat een geweldig mooi nieuws??
  Wat ben ik blij voor jou?
  Hopelijk krijg je nu eindelijk de antwoorden op al je vragen door met zijn familie te contacten…….
  Suc6 met alles wat op je pad komt.
  Liefs?

 • Wat geweldig Ester !!

  Jammer dat hij niet meer leeft, maar zijn geschiedenis komt nu naar je toe
  en dat is heel fijn en belangrijk.
  Jij als aanhouder wint !! het kan dus
  Geniet er van ! echt …
  dat al het moois
  naar binnen slaat
  en samenvloeit
  tot innerlijke rust
  en onmetelijk
  menselijk geluk

 • Lize Bouwman schreef:

  Wauw! Goed zeg! Eindelijk. Dat zal je een stuk rust geven! Gefeliciteerd!

 • Marian Lemire schreef:

  Eindelijk gevonden ( nobel mens toch je vader) nu rust in je hart en zoveel lieve broers en zussen.
  Lieve groeten, Marian

  • Ester de Lau schreef:

   Dank je wel Marian! Ik weet niet goed wat je bedoelt met nobel, gevoelsmatig ben ik het daar niet mee eens namelijk. Hij heeft misschien wel honderd kinderen gemaakt, die hij niet heeft zien opgroeien en als bonus heeft statistisch gezien de helft een hele nare erfelijke aandoening. Waar Peter nog wel het meest van te lijden heeft. Ik vind Gerard dus niet ‘nobel’. Maar het was vast een geweldige man, want mijn broers en zussen zijn inderdaad stuk voor stuk zo bijzonder!!!

   • Marian schreef:

    Ik geef je gelijk daarin. Wel nobel in de tijdgeest van toen. Het helpen van een ander. Maar het was niet de juiste oplossing en geheimen geven vaak nieuwe problemen. Ook artsen moeten hier juist mee omgaan, ethisch dus en dat was het niet. Een kinderwens kan groot zijn. Ik koos als alleenstaande voor Foster Parents Plan en Unicef. Maar ik ben toch heel blij voor je.
    Liefs, Marian

 • Paul schreef:

  Gefeliciteerd! Ik heb bewondering voor je doorzettingsvermogen.

 • Clarita Rijnsent schreef:

  Ester wat fantastisch! Echt heel blij voor jou! Veel liefs Clarita

 • Janine schreef:

  “Kun je gaan houden van iemand die je nooit ontmoet hebt en die al lang geleden is overleden?” Daar ben ik van overtuigd! Zodra je weet dat het een bloedverwant is, werkt dat zo, denk ik. Maar dan kan het dus ook alsnog heel erg pijn doen dat hij overleden is… Hoe dan ook, prachtig dat je hem gevonden hebt!

 • elien branbergen schreef:

  Ik ben blij voor je. Wat een heftige gevoelens, van alles wat, moet je wel ondergaan.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

  Contact