Op 21 februari van dit jaar werd Nina Simone, als ze nog geleefd had, negentig jaar. Nog iets langer geleden werd in 1928 Gerard geboren. We vierden gister zijn vijfennegentigste verjaardag. Daar zaten we dan. Twee ‘kleine’ broers uit 1974 die een maand of vijf met elkaar schelen (gekkigheid) en twee ‘grote’ zussen uit de bouwjaren 1965 en 1972. Geen van allen hebben we hem bij leven gekend, want hij is helaas op de 26ste verjaardag van de oudste aanwezige zus overleden. Wat een timing…

We aten biefstuk bij Loetje, omdat we gehoord hadden dat Gerard daarvan hield. Twee blokken verwijderd van het huis dat hij als laatste bewoond heeft. Een huis dat we nooit zullen bezoeken omdat hij dus in 1991 al stierf, vaak lang voordat we überhaupt wisten dat onze vaders niet onze biologische vaders waren.

Nu zijn we met elkaar verbonden. Een wonderlijk gezelschap. Allemaal uit een andere stad. Uit een ander nestje. En toch samen daar aan tafel om een verjaardag te vieren. Van iemand die we niet kenden, maar die we zo toch proberen een plekje in ons leven te geven. Of nouja, misschien niet persé hem, maar in ieder geval elkaar.

Join the discussion 4 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact