Ik heb er best een tijdje tegenaan zitten hikken. Ik heb dan in de jaren ’90 wel ‘Small Business’ in Haarlem gestudeerd, ik vind mezelf eigenlijk helemaal geen ondernemer. Niet echt. Ik heb wel ideeën, maar houd ook erg van vastigheid. Van collega’s. Van een baas die pensioen voor me opbouwt. Maar ik wil tegelijkertijd wel graag mijn dagen vullen met wat ik het liefste doe: mensen helpen familie te vinden. Dan is het nu toch tijd de sprong naar het ondernemerschap te wagen. De inschrijving bij de KVK was er al, want samen met Eefje maak ik natuurlijk donorkindpodcast De Kwak Kwaakt en als we sponsoring hebben, dan moet er ook een factuur uit. Maar gister was het officieel. Per 23 oktober ben ik ondernemer en waag ik de sprong. Mijn bedrijf heet ‘Socht’. Fries voor ‘zocht’. Dat deed ik. Ik zocht. En ik vond. Socht.

Naast onze podcast, ga ik als ondernemer mensen vergezellen op hun zoektocht naar familie. Zoals ik dat lang in mijn vrije tijd heb gedaan. Die omschakeling van vrijwilligerswerk naar betaald werk vind ik spannend en soms ook wat ingewikkeld! Ik ben je reisgezel op zoek naar informatie. Daarbij zet ik mijn skills in als puzzelaar, expert in genetische genealogie. Dat betekent dat we de antwoorden gaan vinden met behulp van je eigen DNA. Ook als je helemaal niets over je onbekende familie weet. Naast ervaren puzzelaar ben ik ook ervaringsdeskundige. Ik weet hoe het is. Om je wortels niet (volledig) te kennen. Om donorkind te zijn. Om te zoeken. En, niet onbelangrijk, om te vinden… Ga je mee op deze spannende reis?

Ik roep het al jaren: we vinden ze allemaal! Het is een kwestie van tijd. Je moet de wil hebben. En af en toe doorzetten. Zodat jij straks ook kan vertellen dat ‘jij socht’.

Bekijk hier mijn nieuwe website. Als je meer wil weten over werkwijze en tarieven, stuur me dan alsjeblieft een bericht!

 

Dozijn
Next Post

Join the discussion 21 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact