Ik heb helaas geen heel helder profiel van mijn biologische vader. Dat maakt zoeken lastig. Maar onderstaande is een mooi begin:

  • De donor was niet Joods (ik heb geen Joods bloed) en waarschijnlijk ook niet Rooms-Katholiek
  • Hij was in staat op afroep binnen twee uur bij de praktijk aan de Velazquezstraat te zijn. Dat impliceert dat hij in Amsterdam woonde, of in ieder geval niet ver daar vandaan
  • Hij heeft in maart 1972 aldaar sperma gedoneerd of langs gebracht
  • Hij leek waarschijnlijk uiterlijk op mijn vader. Mijn vader heeft donker haar, lichte ogen en is 1 meter 84
  • Hij was mogelijk student geneeskunde (of een andere studierichting) in Leiden of Amsterdam of hij kende gynaecoloog Leo Swaab (of seksuoloog Coen van Emde Boas, beiden betrokken bij mijn conceptie) op een andere manier
  • Hij was integer (selectiecriterium van Swaab) en een ontzettend prettig mens (want dat ben ik ook!).

Update mei 2017: Inmiddels heb ik een zusje gevonden dat in februari 1979 geboren is en dus in mei 1978 verwekt. Dat betekent dat onze vader over een langere periode gedoneerd heeft. Bovengenoemde uiterlijke kenmerken zijn helaas niet zeker. De dokter heeft hier blijkbaar over gejokt (of tegen mijn ouders, of tegen die van mijn zus). Onze vaders hebben namelijk niet dezelfde uiterlijke kenmerken zoals hiervoor genoemd. Overigens is mijn zus ook heeeeeeeel erg lief. Dus we geloven nog steeds dat hij ‘een ontzettend prettig mens’ is.

Update mei 2018: We zijn inmiddels met vijf en de oudste en jongste schelen vijftien jaar. De beste man heeft dus (minstens) vijftien jaar gedoneerd. Ik begin hem inmiddels iets minder aardig te vinden. Vijftien jaar?! Hoeveel donorkinderen zijn dat?

Update augustus 2020: Mijn vader heet Gerard. Hij was geen student en leek uiterlijk niet op mijn vader. Lengte, kleur ogen en kleur haar, de simpelste dingen komen niet overeen. Mocht je op zoek zijn naar je vader: doe een DNA test en ga niet af op sprookjes die door artsen verteld zijn.

Ken of ben je iemand die aan bovenstaande criteria voldoet? Dan ken of ben je misschien mijn biologische vader. Druk snel op de contactknop en mail me, ik wil graag meer van je weten!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact