Op advies van de vader van een oud klasgenootje van mijn dochter, heb ik mijn omgeving gevraagd wat zij nou uiterlijk typische Ester-kenmerken vinden? Waaraan herkennen jullie mij van een afstand?

Ik trek een mummelmondje als ik geconcentreerd bezig ben (betrap mezelf er op dit moment ook op).

Ik heb een gezicht dat snel vergeten wordt. Talloze malen heb ik mezelf opnieuw aan mensen moeten voorstellen!

Ik heb smalle heupen en brede schouders. Neem grote stappen. Hoor mama nog zeggen: ‘Loop nou toch eens als een dame!’

Mijn kaakgewricht kraakt. Evenals mijn knieën. Maar zoals een van oorsprong Duitse orthopeed mij op mijn 38e al zei (en denk het accent er zelf even bij:) viel menschen boven de viertieg hebben orthopedische problemen.

Ik kan niet op hakken lopen, al zal mijn biologische vader dat waarschijnlijk niet herkennen (but you never know!).

Ik heb steeds van die witte dingetjes in mijn ooghoeken die ik er meermalen per dag uit moet halen. Mensen die me lief vinden geven me hiertoe vaak even een seintje door een gebaar te maken.

Ik had als kind een spleetje tussen mijn tanden. Dat is vanzelf weggegaan. Ik heb sowieso een regelmatig gebit en heb nooit een beugel gehad.

Ik ben 1,72m, heb bruin haar (als kind redelijk blond) met ‘slag’ (heuse krullen als het vochtig weer is) en grijzige ogen met een donkere rand om de iris. Mijn ogen kleuren mee met wat ik draag en zijn dan groen of juist blauw.

Verder heb ik voor een vrouw een heel goed richtingsgevoel, rij ik als een taxichauffeur en kan ik me tra-nen lachen om de foutste grappen (die zich hier dus echt niet laten herhalen).

Ik heb een lichtkrant op mijn hoofd. Ik heb sterke emoties en kan (of wil) die slecht verbergen. Je kunt dus zien hoe de vlag erbij hangt.

En Daphne hecht eraan dat ik hier ook nog even vertel dat ik niet kan rennen of gooien, hahaha.

Last but not least: ik krijg hele lieve reacties dat ik kracht uitstraal. Dat is gek om over jezelf te lezen en helemaal om het op te schrijven, maar ik doe het toch. Ik ben zo dankbaar voor alle liefde en warmte die ik uit mijn omgeving ontvang! Jullie steun is goud waard!

Reageer alsjeblieft als je aanvullingen hebt!

<3

Join the discussion 2 reacties

 • Esther schreef:

  Hoi Esther,

  Wat herkenbaar je verhaal! Alleen ik ben zoals ze het noemen een ‘onecht’ kind. Mijn moeder vertelde mij dat ik op mijn 14e dat ik een andere vader had. Een schok! Op wie lijk ik? 4 kinderen in het gezin, maar ik was de rustigste, hield van lezen, museums bezoeken enz. Een heel ander kind! Ik word in maart 50, ik heb hem nog steeds niet gevonden. Het is soms amper te dragen, niet weten wie je vader is. Heb ik nog meer broers en zussen? Denkt hij ook vaak aan mij net als ik aan hem doe? Mijn moeder weet haast niks. Ik heb geen geboortedatum. Spoorloos wilde het verhaal oppakken, maar kwamen helaas niet verder. Het is iets wat je dagelijks treft. Je hebt kinderen, wat hebben ze van hem? Ik ben geboren in Australië. Werkelijk alles al geprobeerd…Las ooit dat iemand psychisch zoveel problemen kreeg omdat hij niet wist wie zijn vader was dat hij opgenomen moest worden. Moeders begrijpen niet dat wij erfelijke eigenschappen die we niet bij moeders kant kunnen nagaan. (ik bijvoorbeeld hartfalen) Verwekken een kind, maar denken niet na wat dit inhoud voor de generaties daarna. Werkelijk ongelooflijk!
  Ik wil nu ook DNA data opsturen, welke heb jij gedaan en wat zijn jouw ervaringen? Ik wens jouw heel veel succes en heel veel geluk met je zoektocht!?

  Hartelijke groeten,
  Esther Habekotté

  Ik weet dat hij bestaat, want ik besta. Zonder hem was ik er niet, en was ik ook niet diegene die ik ben. En ook al heb ik hem nog nooit ontmoet, hij voelt vertrouwd aan. Met hem deel ik de helft van mijn wezen. Een stuk van hem leeft ook verder in mijn kinderen. In hen kan ik iets van mijn afkomst ontwarren.

  *geschreven door Stephanie Reymaekers donorkinderen België

  • Ester de Lau schreef:

   Lieve Esther, dank voor je bericht! Ik heb je even uitgenodigd op Facebook. Dan kan ik je vervolgens uitnodigen in wat groepen die zich met DNA onderzoek bezighouden. Als ik jou was zou ik meteen beginnen! Er zijn nu overal ‘holiday sales’, dat scheelt een hoop centjes. Mensen van over de hele wereld testen. Ben je ook in Australië verwekt? Daar wordt namelijk ook al behoorlijk getest. En ja, die lieve Steph kan mooi schrijven he! X Ester

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

  Contact