Mooie titel voor een stukje, hè. Ik heb hem van Donor Detective Monique gepikt. Ik vind hem prachtig. En het klopt, veel van mijn vriendjes en vriendinnetjes en al mijn broers en zussen zijn ‘handmade’, met de hand gemaakt.

Handgemaakt, dat staat in mijn beleving voor enkele stuks. Niet perfect, geen serie geproduceerd product (alhoewel?), maar met de onmiskenbare signatuur van de maker. Unieke exemplaren. Handgemaakt, dus wat duurder dan normaal. Met zorg bereid, al vraag ik me dat in dit specifieke geval soms wel af.

Het tegenovergestelde van ‘handmade’ is in het geval van donorkinderen ‘met seks gemaakt’. Die is dan weer van Ties, voorzitter van Stichting Donorkind. Hij heeft het geregeld over ‘mensen die met seks gemaakt zijn’. Dat gaat toch wel voor de meeste mensen op. Gelukkig maar.

Mijn ouders hebben nooit samen in bed gelegen. Ze zijn zelfs niet een avondje of een uurtje (desnoods met teveel drank op) verliefd geweest op elkaar. Geen liefde, geen lust. Wie weet zouden ze elkaar wel raar vinden ruiken, als ze elkaar zouden ontmoeten. Zouden ze nooit voor elkaar gevallen zijn. Zouden ze nooit kinderen hebben gekregen met elkaar, gewoon, omdat ze niet bij elkaar passen. Niet compatible zijn. En toch ben ik er.

Ik ben dus handgemaakt. Handmade. Een met zorg bereid uniek exemplaar.

 

Join the discussion Een reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact