Ik heb GROOT nieuws! Om precies te zijn is het 2 meter 3 en hij heet Peter. Peter is onze nieuwe broer. Okay, halfbroer voor de preciezen, maar ik ben gewoon trots op mijn grote kleine broer. En voor Nicole (1 meter 85) is het fijn dat ze nu eens niet hoeft te bukken of schreeuwen om een broer of zus te bereiken. Met Peter kan ze eindelijk ‘op niveau’ communiceren.

Hoe Peter mij vond? Het is een wonderlijk verhaal. De broer die met hem opgroeide zocht contact met Stichting Donorkind. Voorzitter Ties verwees hem naar mij door, omdat we bij dezelfde dokter (Leo Swaab) vandaan komen. Toen ik mail kreeg met het verhaal van Peter en zijn broer, wist ik: de kans dat Peter ook onze broer is, is enorm. Peter heeft namelijk net als twee van mijn zussen het syndroom van Marfan. En daar plukken hij en zijn familie de wrange vruchten van. Hij is invalide geraakt door een gescheurde halsslagader. Maar Peter laat zijn koppie niet hangen. Hij is opgewekt en dapper. En ik ben diep, diep geraakt.

Ik mocht Peter als eerste van ons ontmoeten, en hem begin september een DNA test van Ancestry brengen. Afgelopen week dronken we champagne op de uitslag. Degene van ons die het meeste DNA met hem deelt is Nicole. Vandaag hebben zij elkaar gezien. Ze keken allebei in de spiegel. Dat is toch gek?! En bijzonder!

Ons familiesysteem is een rommeltje. Nog voordat het op orde is, gaat het alweer overhoop. We gaan samen onderzoeken hoe we elkaar een plekje geven in ons leven. Ik voel me bevoorrecht. En van Peter begreep ik: hij ook.

 

<font color=Handmade in Amsterdam" />

Join the discussion Een reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact