Het gebeurt geregeld dat ik zie dat mijn hele site gelezen wordt. Van voor naar achter. Dat gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt, weet ik inmiddels uit ervaring dat er waarschijnlijk een nieuw ‘Swaabje’ onderweg is. Een donorkind, verwekt bij dokter Leo Swaab in Amsterdam.

Mijn hart breekt dan een beetje. Want ik weet hoe het is om te horen dat je donorkind bent. Veel lotgenoten horen het pas op latere leeftijd en er zijn hartverscheurende verhalen bij. Ik ken inmiddels ruim vijftig andere ‘Swaabjes’ en als jij er ook een bent, breng ik je graag met de groep in contact. We hebben met elkaar een besloten en geheime Facebook groep. Niemand ziet dat je er lid van bent. Een veilige omgeving met andere mensen die vaak vergelijkbare verhalen vertellen. Zo vinden we herkenning bij elkaar en proberen we de puzzel van ons ontstaan te leggen.

Het maakt me ook blij als er weer iemand bij komt. Want steeds meer donorkinderen vinden familie van vaders kant! Velen van ons doen DNA onderzoek. Dat kan al voor een paar tientjes. Zo vinden we ook (half)broers en (half)zussen. In onze geheime groep zijn inmiddels meerdere groepen broers en zussen. Er is een groep van tien, eentje van zeven, ikzelf heb vijf broers en zussen, er zijn er een paar die met zijn drietjes zijn en een paar met twee. En een paar die nog niet gevonden hebben. De meesten willen graag weten wie hun donorvader is, maar dat hoeft ook weer niet voor iedereen. En zo vindt iedereen zijn of haar weg. Als iemand zoekt en vindt, zijn we blij voor elkaar. Als je dat niet wilt, is het ook okay.

Er is ook al een aantal donorvaders gevonden. En nee, als je donorkind bent en gemaakt bij Swaab, dan ben je waarschijnlijk niet van een student. Steeds meer tekent zich een ander profiel af, op basis van de donorvaders die we nu gevonden hebben.

Dussssss. Ben je donorkind en kom je bij Swaab vandaan? Mail me dan! We wisselen telefoonnummers uit, bellen met elkaar… Ik ben altijd blij als iemand contact zoekt. Omdat ik het zelf heel fijn vind om lotgenoten te spreken en mij dat ook veel bijzonders gebracht heeft. Omdat ik hoop dat de herkenning jou ook goed zal doen. Je bent heel, heel welkom! Mail me: donorkind@esterdelau.nl. Ik kijk ernaar uit van je te horen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact