Vandaag hadden we een ontmoetingsdag (‘get together’) met mensen die in de praktijk van Levie, Swaab of Krammer gemaakt zijn. Het was onze derde. Wat is er in die korte periode van twee jaar veel veranderd!

Twee jaar geleden was ik nerveus. Ik was een half jaar eerder lid geworden van de geheime groep van Stichting Donorkind, en zou die dag allemaal lotgenoten ontmoeten. En niet zomaar lotgenoten, maar mensen die bij dezelfde dokter vandaan kwamen als ik. Die middag hadden we het fijn samen, we keken naar elkaar en vroegen ons geregeld af: zijn wij familie? Lijk jij op mij? Hebben wij dan misschien dezelfde donorvader?

Ik had die dag in februari vier FTDNA Family Finder tests, geleend van familie detective Els Leijs, in mijn tas gestopt. Met de Donor Detectives NL/BE (toen nog ‘donormeisjes en een detective’) waren we als onderdeel van onze zoektocht naar familie immers gestart met testen bij commerciĆ«le DNA databanken zoals die van FTDNA. Die middag heb ik er drie verkocht. Aan twee mensen die dachten dat ze verwant waren. Een van hen nam er ook een mee naar huis voor zijn zus, omdat hij toch ook graag wilde weten of zij heel of half verwant waren. De volgende dag appte Saskia mij, dat ze toch ook wel een test wilde. En wat er toen gebeurde is geschiedenis.

Twee jaar later hebben velen van ons, die toen op die ontmoetingsdag waren, familie gevonden. Soms wel meer dan tien broers en zussen. En het wordt nog mooier: een aantal vond ook hun vader.

Het is verdrietig dat ons dat nog niet allemaal is gelukt. Want ik voel een grote rijkdom als ik vandaag even in een hoekje sta met zus Nicole, broer Peter en diens broer Tobias, die ik vandaag mocht ontmoeten.

Ik ben benieuwd wat komend jaar weer voor verrassingen in petto heeft!

Join the discussion Een reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact