Donor Detective Eefje en ik delen al jaren een liefhebberij. We houden van podcasts. We luisteren Man met de microfoon, De eeuw van de amateur, Bob, el Tarangu, De laatste dans, Teun en Gijs vertellen alles… Via mijn werk mocht ik de NPO Luister app (nu nog een experiment) vol met allerlei lekkers testen. En in de tussentijd droomden Eefje en ik van een eigen podcast. Een donorkindpodcast.

Nu is het dan zover! Eefje doet als ervaren radiovrouw de techniek, samen doen we de presentatie. De Kwak Kwaakt hebben we ‘m op haar initiatief gedoopt. Wat een heerlijke (tikje foute) naam! Laat ons kwakjes maar kwaken!

We hebben inmiddels een hele verlanglijst met zaken die we als volwassen donorkinderen met elkaar en andere ervaringsdeskundigen willen bespreken. Familiegeheimen, zoektochten, nieuwe familie, (ontelbare?) broers en zussen, alles waar je als donorkind tegenaan kunt lopen en waar herkenning verlichting en een lach kan brengen.

Het was even uitvogelen hoe het werkt, maar inmiddels is hij beschikbaar in je favoriete podcastapp. (Net echt, hè Eefje!) De Kwak Kwaakt. Via dekwakkwaakt@gmail.com horen we graag wat je ervan vindt! Ook kun je ons volgen op Instagram via @dekwakkwaakt. We gaan er eens in de vier weken een opnemen en publiceren. En we kunnen eigenlijk niet wachten tot het half maart is en we elkaar weer zien! Dan kunnen we ook de nieuwe randapparatuur testen zodat de geluidskwaliteit (nog) beter wordt.

Hier de link naar De Kwak Kwaakt op Soundcloud. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

(Met dank aan Meije voor ons geweldige logo!)

Naschrift op 13 april 2021:
We hebben nu vier afleveringen en een bonusaflevering live staan. Ze staan in iTunes, de Google podcast app, Spotify, Soundcloud en Juke. En je vindt ze allemaal hier, met shownotes!

Join the discussion Een reactie

  • Chris schreef:

    Wat een goed idee, Ester en Eefje, om dmv De Kwak Kwaakt meer openheid van zaken te brengen over en door donorkinderen. Ik ben tijdens jullie eerste podcast geboeid geweest en kan niet wachten op de volgende. Het leek alsof jullie naast me op de bank zaten ☺️. En wat ontzettend fijn voor jullie dat je zo bevlogen bent, daarmee doet wat binnen je macht ligt, maar ook daarbuiten 🤜🏼🤛🏻. Mijn naam is Chris en ik beschouw mezelf als toeschouwer aan de zijlijn, omdat mijn partner kind is van een donor. Ik denk veel na over zijn ‘situatie’ in deze. Dat ik soms hierover kan mee luisteren, meedenken en -praten, is voor mij belangrijk (voor onze relatie, kinderen en verdere familie), maar het komt er vaak niet van.
    Dat lukt vast beter in de toekomst dankzij jullie podcast. Heel veel succes gewenst met dit fantastische initiatief!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact