Vorige week was het dan eindelijk in het nieuws. Het OM en het NFI overwegen de internationale DNA-databanken, die we al jaren gebruiken om vaders te vinden, te gebruiken om cold cases op te lossen. Familiedetective Els Leijs, ik en vele anderen zagen dit al jarenlang aankomen. Immers, in de VS zijn inmiddels ruim 500 van dit soort oude zaken afgestoft en opgelost. Het lijkt niet meer dan logisch om ook in Nederland hiermee aan de slag te gaan.

Als vadervinder ‘moet’ je dan wat, hè. Het oplossen van cold cases is natuurlijk net zo belangwekkend als het vinden van vaders. In beide gevallen geef je mensen (donorkinderen, geadopteerden en eventueel straks dus ook nabestaanden) antwoord op belangrijke vragen. Levensvragen.

Dus ik ben in de telefoon en in de spreekwoordelijke pen geklommen om mijn diensten aan te bieden bij zowel OM als NFI. Ze staan nog niet te springen, maar het lijkt me dat de kennis van en ervaring met deze manier van ‘daders’ vinden waardevol voor ze kan zijn. Dus ik hoop, dat wanneer het zover is en ze daadwerkelijk van start mogen, ik daar dan een bijdrage aan mag leveren.

Mooi werk. Dat is het.

 

 

Kruimels
Next Post

Join the discussion Een reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

    Contact