Welkom bij de shownotes (work in progress) van De Kwak Kwaakt, de donorkindpodcast. In de podcast bespreken volwassen donorkinderen Ester de Lau en Eefje Habets, samen met andere ervaringsdeskundigen, alles wat met donorkind zijn te maken heeft.

In de shownotes verzamelen we relevante links over onderwerpen die in de podcast besproken worden. Hier volgen nu eerst een paar algemene relevante links die altijd handig zijn:
Stichting Donorkind
Info over zoeken met DNA
De Donor Detectives op Facebook
De website van Els Leijs
Fiom KID DNA Databank

Verder vind je hieronder per episode (de laatste bovenaan), welke relevante info en links besproken of gedeeld zijn. Heb je onderwerpen die je graag besproken zou willen hebben, stuur ons dan een berichtje op dekwakkwaakt@gmail.com. Vind je het fijn om naar ons te luisteren, geef ons dan een review op je favoriete podcastplatform.

Episode 6 van De Kwak Kwaakt: Familiegeheim

Lisette houdt voor haar familie geheim dat ze een donorkind is. We praten met haar waarom zij dat doet en hoe dat voor haar is. Verder bespreken we het Gijs-effect, schaamte en het hebben van meerdere vaders.

Episode 5 van De Kwak Kwaakt: Het oudste donorkind kwaakt

Ester en Eefje bellen met het oudste donorkind (dat zij tot nu toe kennen) Els Hendriks. Els is in ’54 verwekt in de kliniek van Leo Swaab in Amsterdam. Zij vertelt hoe zij op haar 64e ontdekte dat ze donorkind is en over de zoektocht naar haar donorvader. Daarnaast bespreken E & E hoe je je (overleden) donorvader een plekje geeft in je huis en leven en bellen ze weer met de bekende donorkinderenlijn. Neemt er dan nu eindelijk een keer iemand op? Je hoort het in deze 5e episode.

14’40”: Ivo heeft heel lief voor ons een crowdfunding opgezet, om de apparatuur, microfoons en opslagcapaciteit te (helpen) betalen.
49’30”: Kijk hier Jelte bij Spoorloos terug.

Bonusaflevering bij episode 4 van De Kwak Kwaakt: Het verhaal van donorkind Ties van der Meer

We waren zo lekker aan het praten, die paasmaandag, dat we voor het persoonlijke verhaal van Ties hebben besloten een bonusaflevering op te nemen. Ties heeft, net als Eefje en Ester en vele andere donorkinderen, zijn vader met behulp van DNA- en stamboomonderzoek gevonden. In deze aflevering vertelt Ties hoe dat gegaan is…

50′: Ties vertelt over een Youtube docu waarin een hippie in Californië veel van zijn donorkinderen ontmoet. Check de trailer hier!

Episode 4 van De Kwak Kwaakt: De geschiedenis van (Stichting) Donorkind

Op Paaszondag 4 april hebben Eefje en Ester paasstol gegeten met Ties van der Meer, voorzitter van Stichting Donorkind. Stichting Donorkind verzorgt lotgenotencontact en belangenbehartiging van, voor en met donorkinderen. In een persoonlijk gesprek wordt de donorkind actualiteit doorgenomen en vertelt Ties over de geschiedenis en activiteiten van de stichting.

2’30”: De rechtszaak van Maria tegen Rijnstate is besproken. In dit artikel in Trouw meer over de uitspraak. Online is veel over deze zaak te vinden. We hopen Maria binnenkort ook een keer in de podcast te spreken.
8’30”: In de rechtszaak van een aantal donorkinderen tegen Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp en SDKB (Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting) wordt begin juni een uitspraak verwacht.
9’20”: Ties was niet bij Op1, maar bij de Vooravond. Kijk het fragment hier terug.
26’20”: De moeder van Maria was te horen bij het NOS Radio 1 Journaal op 24 maart. Check deze link, om precies tien over half negen komt ze in de uitzending.
48’50”: Stichting Donorkind organiseert geregeld ontmoetingsdagen. Wil je weten wanneer de volgende ontmoetingsdag is? Check dan deze pagina op de website van Stichting Donorkind. Aanmelden kan via ontmoetingsdag@donorkind.nl.

Episode 3 van De Kwak Kwaakt: Familie zoeken met je eigen DNA

Hoe vind je biologische familie met je eigen DNA? Dat bespreken Eefje en Ester samen met familie detective Els Leijs. En ze bellen natuurlijk met de beroemde donorkinderenlijn. Wie zouden ze aan de telefoon krijgen? Dat alles in deze 3e episode van De Kwak Kwaakt.

8′: Els vertelt over de DNA Detectives van Cece Moore. Zij hebben een website en een FB groep.

Episode 2 van De Kwak Kwaakt: Zaad van Karbaat

Volwassen donorkinderen Ester de Lau en Eefje Habets praten onder andere met familiedetective Els Leijs over de documentaire Het Zaad van Karbaat.

De driedelige documentaire Het Zaad van Karbaat is terug te zien via NPO Start.

Episode 1 van De Kwak Kwaakt: Donorkindterminologie

Eefje en Ester zijn ‘volwassen donorkinderen’. In deze podcast delen ze hun ervaringen. Over familiegeheimen, nieuwe familie, het zoeken van je biologische vader, hoe je hem moet noemen en nog veel meer!